Ecogaia Farm – Έτοιμο μείγμα για φαλαφελ
Γνωρίστε τους παραγωγούς και μάθετε για την πραγματική αξία των προϊόντων
Τρίκαλα Βρείτε το προϊόν στο :
Συνδυάστε τα φαλάφελ της ECOGAIA FARM με άλλα εξαιρετικά κι υγιεινά προϊόντα από το eshop.
Φαλάφελ …
…το Υγιεινό, Θρεπτικό, Μεσογειακό “street food”
Τα Φαλάφελ (Falafel) είναι τηγανητοί “κεφτέδες” φτιαγμένα από άλευρο ρεβιθιών(ρεβιθοκεφτέδες) ή κουκιών, ή συνδυασμό των δύο.
Είναι παραδοσιακό πιάτο της μεσανατολικής κουζίνας, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει διάσημο σε όλο τον κόσμο. Τα φαλάφελ είναι δημοφιλή στους χορτοφάγους και τους vegan, ως καλή εναλλακτική στα φαγητά του δρόμου που περιέχουν κρέας.
Η πατρότητα του πιο δημοφιλούς μεσανατολικού φαγητού του δρόμου παραμένει αφορμή για έριδες ανάμεσα σε πολλά έθνη. Πολλοί είναι αυτοί που το διεκδικούν!
Οι Κόπτες της Αιγύπτου δεν αμφιβάλλουν διόλου πως το φαλάφελ αποτελεί δική τους επινόηση(τα έτρωγαν ως υποκατάστατα κρέατος τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή). Αν ταξιδέψουμε από τον Λίβανο μέχρι την Αίγυπτο θα απολαύσουμε πολλούς διαφορετικούς τύπους και συνταγές. Στο Λίβανο και τη Συρία παρασκευάζεται από ξερά ρεβύθια και/ή κουκιά, ενώ στην Αίγυπτο (όπου ονομάζεται Ta’miyya/τα‘μίγια) μόνο από κουκιά. Τα φαλάφελ κατέχουν εμβληματική θέση και στην Ισραηλίτικη κουζίνα.
Σε κάθε περίπτωση τα όσπρια δεν βράζονται, αλλά μουλιάζουν ολονυχτίς στο νερό πριν πολτοποιηθούν και ζυμωθούν με κρεμμύδι και μπόλικα μπαχαρικά.
Συνήθως σερβίρεται μέσα σε αραβική πίτα ή τυλιγμένα σε ένα είδος αρτοσκευάσματος που ονομάζεται ταμπούν (σαν την τορτίγια). Συνδυάζονται με σαλάτα, λαχανικά τουρσιά, καυτερές σάλτσες και σάλτσες από ταχίνι. Είναι κατάλληλα για κατανάλωση μόνα τους ως σνακ ή να σερβιριστούν ως μεζέδες (ποικιλία ορεκτικών).
⇒ Συνταγή από την EcoGaia Farm : Φαλάφελ σε αράβικη πίτα
Καλή σας όρεξη!