

Plato’s plate | Γευσιγνωσία με “ψάρι από το βουνό”. Ταξίδι στις κορυφές της Αθαμανίας
Φρέσκο ψάρι στο βουνό!
Ο Γιώργος Καλλός έρχεται στην αγορά του Open Farm, μας ταξιδεύει γευστικά στα Αθαμανικά Όρη και μας μυεί στην επιστήμη της ιχθυοκαλλιέργειας,
Ο Γιώργος είναι Γεωπόνος (ΓΠΑ. ειδικότητα ζωική παραγωγή, τμήμα ιχθυοκαλλιέργειας). Πήρε τα βουνά κι από το 2004, παράγει πέστροφα φρέσκια και καπνιστή. Η μονάδα του βρίσκεται στα 1000 μ. υψόμετρο, κοντά στο χωριό Αθαμανία του Ν, Τρικάλων, στα Αθαμανικά Όρη και στην περιοχή του Ασπροποτάμου (Αχελώου),
Ο δρόμος προς την Αθαμανία είναι από μόνος του μια εμπειρία που προετοιμάζει τον επισκέπτη για κάτι ξεχωριστό.
Περνώντας το Γαρδίκι, η διαδρομή ξετυλίγεται σαν μια ταινία όπου κάθε καρέ αποκαλύπτει και μια νέα εικόνα της ορεινής Ελλάδας.
Ελάτε να γνωρίσουμε τον Γιώργο και να δοκιμάσουμε την ξακουστή πέστροφα Αθαμανίας.
Photo credits : Kωνσταντίνος Σοφικίτης (Travel.gr)
Η δράση υλοποιείτε στα πλαίσια του PLATO’S PLATE.
Μια σύγχρονη προσέγγιση για την καταγραφή και ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού από 23 συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας, με μια σειρά δράσεων οργάνωσης και συνεργασίας και έναν καινοτόμο μήνα γαστρονομικού πολιτισμού που έρχεται τον Μάιο του 2025.
Λόγω του Covid-19, οι εμπειρίες των αγροκτημάτων είναι διαφορετικές φέτος. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και τους περιορισμούς που καθορίζονται από τα αγροκτήματα!
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Γευσιγνωσία / Δοκιμή Προϊόντων, Μαγειρική
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Θεσσαλία
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
10/05/2025 @ 12:00