



Υβριδική Εκδήλωση – Σεμινάριο “CAP4CLIMA4SCHOOL” για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Πρόσκληση σε Υβριδική Εκδήλωση – Σεμινάριο “CAP4CLIMA4SCHOOL” για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 , ώρα 16.00 μ.μ.
Εξ αποστάσεως επιμόρφωση (webinar), παράλληλα με ζωντανή παρουσίαση στο Open Farm Agora – Κέννεντυ 1 , Αγ. Ιωάννης Ρέντης, (ΟΚΑΑ – B’ πτέρυγα αγοράς καταναλωτή).
Η δράση “CAP4CLIMA4SCHOOL” * στοχεύει στην εξοικείωση της σχολικής κοινότητας (μαθητών και των παιδαγωγών τους) με τη σχέση αγροτικής παραγωγής και διατροφής/υγείας, απλουστεύοντας σημαντικές έννοιες που αφορούν τη διατροφή, την υγεία, το περιβάλλον και συνδέονται με τις σχετικές Ευρωπαϊκές πολιτικές και τους στόχους της Κοινής Αγροτικής Παραγωγής (ΚΑΠ) για το κλίμα και τη βιώσιμη γεωργία.
Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση ώστε να γίνει κατανοητή η έννοια της φιλικής προς το περιβάλλον/κλίμα γεωργίας αλλά και το πώς και με τη δική μας συμμετοχή μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγουμε, καταναλώνουμε και αντιλαμβανόμαστε την τροφή μας.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα, για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά ή/και για να σας στείλουμε τον σύνδεσμο (link), για να συνδεθείτε και να την παρακολουθήσετε ψηφιακά μέσω (webinar):
Συμπληρώστε την φόρμα : https://forms.gle/EEhRATHtnPfFEzZa9
Θα γίνει παρουσίαση του διαθέσιμου εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και θεματικό σεμινάριο, που θα συζητηθεί η σχέση μεταξύ γεωργικής παραγωγής, διατροφής, υγείας και περιβάλλοντος, ώστε να καταστεί κατανοητή η σημασία της στήριξης μιας γεωργίας φιλικής προς το περιβάλλον/το κλίμα, μέσω της υπεύθυνης κι ενσυνείδητης κατανάλωσης.
Επίσης θα γίνει ενημέρωση για την δυνατότητα συμμετοχής στις επισκέψεις σχολικών τμημάτων στην Λαχαναγορά της Αθήνας (Open Farm Agora) και τα βιωματικά εργαστήρια για την βιώσιμη κι υπεύθυνη κατανάλωση .
Πρόγραμμα – Ομιλητές
- Εισαγωγή στο πρόγραμμα ‘CAP4CLIMA- Γνώση, καινοτομία και ψηφιοποίηση για μία κλιματικά ευφυή γεωργία”, Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία – Νέα Κ.Α.Π. – Στρατηγική από το αγρόκτημα στο πιάτο «Farm to Fork» , από την κ. Έλλη Τσιφόρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
- Μεσογειακή διατροφή και βιώσιμο αγροδιατροφικό μοντέλο – Συστήματα Θετικής για το περιβάλλον παραγωγής τροφίμων και πως τα αναγνωρίζουμε στο ράφι, από τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο | Γεωπόνο, Συνιδρυτή & Διευθύνων Σύμβουλο, Open Farm
- Υπεύθυνη & Βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση. (Ενσυνείδητη Διατροφή- Εντοπιότητα Τροφής- Εποχικότητα – Τροφομίλια- Σπατάλη τροφίμων) , από την κ. Βάσω Χ. Γιατσίδου, Γεωπόνος MSc. Ιδρύτρια Mindful Eating Hellas
- Ανασκόπηση ενοτήτων – Ερωτήσεις – Συζήτηση
Διάρκεια εκδήλωσης : 90 ‘
Θα είναι χαρά μας και τιμή μας η συμμετοχή σας στις δράσεις μας.
Σας περιμένουμε
*Το πρόγραμμα CAP4Clima “Γνώση, καινοτομία και ψηφιοποίηση για μία κλιματικά ευφυή γεωργία ” αποτελείται από μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει για μέτρα ενημέρωσης σχετικά με την ΚΑΠ για το έτος 2022-2023.
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Εργαστήρια
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Τουαλέτες για το κοινό
Περιοχή - Αττική
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
10/03/2023 @ 17:30