

Plato’s plate | Συνταγή με τα τοπικά προϊόντα της εβδομάδας (Cooking with Soul Chef)
565
565 people viewed this event.
Δωρεάν
Τα Σάββατα, στην κουζίνα του Open Farm η αγαπημένη μας “soulchef ” Γεωργία Κουτσούκου θα αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα της εβδομάδας, μέσα από τις συνταγές της και την αγάπη της για τα αυθεντική Ελληνική γαστρονομική κληρονομιά.
Με πολυετή εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας, η πορεία μου ως Chef de Cuisine έχει διαμορφωθεί μέσα από μια βαθιά αγάπη για την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, καθώς και τη συνεχή αναζήτηση νέων γευστικών εμπειριών. Ως ιδρυτής του “Soul Chef”, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στη δημιουργία μοναδικών γαστρονομικών projects, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα.
Έχω συμμετάσχει σε σημαντικά διεθνή events, από γευσιγνωσίες κρασιού στην Πάρμα και τη Σικελία,στην Νέα υόρκη , την Ιαπωνία και την Σεούλ μέχρι tailor-made ιδιωτικά δείπνα σε yachts και VIP εκδηλώσεις στη Σαουδική Αραβία. Η εμπειρία μου περιλαμβάνει τη δημιουργία signature menus για εστιατόρια, συμβουλευτική αλλά κυρίως παραγωγική γαστρονομία (από χωράφι στην κουζίνα) αλλά και οινο-γαστρονομικές βραδιές που αναδεικνύουν τις γεύσεις της Μεσογείου.
Στην Τήνο και την Κεφαλονιά, μοιράζομαι τις γνώσεις μου μέσα από γαστρονομικούς περιπάτους, μαθήματα μαγειρικής και μοναδικές food & wine pairing εμπειρίες. Στη Σικελία, συνεργάστηκα με το βραβευμένο οινοποιείο Tenutta Gatti, δημιουργώντας γευστικούς συνδυασμούς που ενώνουν τις παραδόσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας. Παράλληλα, η συμμετοχή μου στο Michelin-starred εστιατόριο Nangalarruni μου έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσω το πιάτο μου “Χοιρινό με σύκα και σιρόπι σταφυλιού” στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας.
Στην Βαρκελώνη εκπροσώπησα την Ελλάδα μιλώντας για την Μεσσημιακή διατροφή και την Κορώνη Μεσσηνίας ως εμβλήματική κοινότητα για την άϋλη πολιτιστική κληρονομιά της unesco.
Η εκπαίδευση νέων σεφ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας μου. Ως Tutor Chef στο σχολές μαγειρικής, έχω καθοδηγήσει νέους επαγγελματίες στην τέχνη της ελληνικής κουζίνας, ενώ η συνεργασία μου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μου έδωσε την ευκαιρία να αναβιώσω γεύσεις του παρελθόντος μέσα από ιστορικές συνταγές.
Η γαστρονομία είναι για μένα ένας διαρκής διάλογος ανάμεσα στην παράδοση και την καινοτομία, μια τέχνη που ενώνει πολιτισμούς και αφηγείται ιστορίες μέσα από τη γεύση.
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Γευσιγνωσία / Δοκιμή Προϊόντων, Μαγειρική
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Αττική
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Event Στοιχεία Κράτησης closed.
Ημερομηνία και Ώρα
17/05/2025 @ 15:00
to
17/05/2025 @ 17:00
17/05/2025 @ 17:00