

Plato’s plate | Μαγειρική με τα τοπικά προϊόντα της εβδομάδας (Cooking with Vouryia)
Κάθε Κυριακή, στην κουζίνα του open farm, η αγαπημένη μας Μαρίνα θα μας βοηθάει να αναδείξουμε τα καλύτερα τοπικά προϊόντα της εβδομάδας, μέσα από ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες. Με έμπνευση από την πλούσια και αυθεντική ελληνική γαστρονομική παράδοση, μέσα από την ανεξάντλητη αγάπη της για την ελληνική κουζίνα, θα μας ταξιδεύει στις γεύσεις και τα αρώματα του τόπου που φιλοξενούμε.
Σας περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί όμορφες στιγμές, γεμάτες δημιουργικότητα, νοστιμιά και παράδοση.
Η Μαρίνα Καβαλλιεράκη γεννήθηκε στην πολύβουη Αθήνα, με ρίζες που κρατούν από τα Χανιά της Κρήτης και της Λήμνου, τόπους γεμάτους μνήμες από κυριακάτικα τραπέζια, όπου οι μυρωδιές των μεγάλων οικογενειακών μαγειρεμάτων ξεχύνονταν απ’ τις αυλές και γίνονταν γιορτή. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Bourgogne, μα η αληθινή της πατρίδα φαίνεται να είναι οι γεύσεις, τα αρώματα και οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα αγαθά της γης.
Λάτρης της ελιάς και του αμπελιού, έχει αφιερώσει χρόνια στην τέχνη της γευσιγνωσίας, παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων και μαθαίνοντας να αφουγκράζεται τα μυστικά κάθε καρπού. Είναι πιστοποιημένο στέλεχος Πολιτιστικού και Θεματικού Τουρισμού και, μέσα από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Vouryia, δημιουργεί βιωματικές εμπειρίες που φέρνουν μικρούς και μεγάλους σε επαφή με τη γαστρονομική παράδοση της Κρήτης αλλά και των Μεσογείων, της περιοχής όπου ζει και εμπνέεται.
Πιστεύει βαθιά πως το φαγητό είναι ένας καθρέφτης του πολιτισμού – αποκαλύπτει ιστορίες ανθρώπων, τόπων και εποχών. Το προσωπικό της ταξίδι συνεχίζεται ανάμεσα σε συκεώνες, αμπελώνες, φυτείες φιστικιάς και δάση από πεύκα, που υφαίνουν έναν μαγευτικό χάρτη αγροτουρισμού στην Ανατολική Αττική. Εκεί όπου η γη αφηγείται.
Η δράση υλοποιείτε στα πλαίσια του PLATO’S PLATE.
Μια σύγχρονη προσέγγιση για την καταγραφή και ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού από 23 συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας, με μια σειρά δράσεων οργάνωσης και συνεργασίας και έναν καινοτόμο μήνα γαστρονομικού πολιτισμού που έρχεται τον Μάιο του 2025.
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Γευσιγνωσία / Δοκιμή Προϊόντων, Μαγειρική
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Αττική
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
11/05/2025 @ 17:00