


Plato’s plate | Ανακαλύπτοντας ισχυρισμούς υγείας στα Πορτοκάλια Αργολίδας
Σας προσκαλούμε να συζητήσουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η κατανάλωση των πορτοκαλιών της Αργολίδας, παρέα με τον Δρ. Φώτη Τέκο , Διευθύνων σύμβουλο της FoodOxys.
Με αφετηρία και κοινή αποδοχή ότι η διατροφή αποτελεί βασικό πυλώνα για τη διατήρηση της υγείας και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής, η εύρεση ισχυρισμών υγείας σε προϊόντα της ελληνικής γης μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αρωγό για την ανάδειξη της ποιότητας και της διατροφικής αξίας τους. Οι ισχυρισμοί υγείας προκύπτουν μέσω εργαστηριακής ανάλυσης των προϊόντων. Ειδικότερα, ελέγχονται τα συστατικά, καθώς και η περιεκτικότητά τους στο εξεταζόμενο τρόφιμο και καταγράφονται οι ισχυρισμοί υγείας που αυτό διαθέτει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Φώτιος Τέκος γεννήθηκε το 1995 και κατάγεται από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έλαβε αριστείο για την απόδοση στις προπτυχιακές σπουδές του, καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο έτος του. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, είναι απόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τοξικολογία» Ακολούθως, εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του με γνωστικό αντικείμενο την «Τοξικολογία ελευθέρων ριζών» στο εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, λαμβάνοντας το Διδακτορικό Δίπλωμα με Άριστα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Επιπρόσθετα, είναι επικεφαλής επιθεωρητής ISO 9001:2015 και ISO 22000:2018, πιστοποιημένος από το Διεθνή Φορέα Πιστοποιήσεων SWISS APPROVAL INTERNATIONAL. Περιοδικά είναι Εντεταλμένος Διδάσκων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μαθήματα ανάθεσης τη Φυσιολογία Ζωικών Οργανισμών και την Βιοχημική Τοξικολογία. Τέλος, από το 2022 είναι, επίσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Olea Fortius, μίας spin-out της FoodOxys, με αντικείμενο την αξιοποίηση των παραπροϊόντων παραγωγής ελαιολάδου, οίνου και άλλων.
Η δράση υλοποιείτε στα πλαίσια του PLATO’S PLATE.
Μια σύγχρονη προσέγγιση για την καταγραφή και ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού από 23 συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας, με μια σειρά δράσεων οργάνωσης και συνεργασίας και έναν καινοτόμο μήνα γαστρονομικού πολιτισμού που έρχεται τον Μάιο του 2025.
Λόγω του Covid-19, οι εμπειρίες των αγροκτημάτων είναι διαφορετικές φέτος. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και τους περιορισμούς που καθορίζονται από τα αγροκτήματα!
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Εργαστήρια
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Πελοπόννησος
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
03/05/2025 @ 11:30