





Θα ‘θελα να ‘μουν κηπουρός!
Η ομάδα του open farm υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες σχετικά με το περιβάλλον, την υγεία και τα μυστικά του αγρο-διατροφικού τομέα.
Οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν έναν ανοιξιάτικο λαχανόκηπο στα παρτέρια της Λαχαναγοράς και θα κατανοήσουν την εποχικότητα της τροφής.
Γνωρίζουν και εξοικειώνονται με όλες τις καλλιεργητικές εργασίες, όπως η προετοιμασία των γραμμών για φύτευση, η μεταφύτευση των σπορόφυτων, οι σωστές αποστάσεις φύτευσης και η συγκαλλιέργεια των λαχανικών. Παράλληλα, μαθαίνουν οικολογικούς τρόπους προστασίας, άρδευσης και φροντίδας των φυτών.
Φυσικά, στην παρέα μας θα είναι η έξυπνη μέλισσα ρομπότ (bee bot) που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την εποχικότητα με διασκεδαστικό τρόπο!
Ολοκληρώνουμε το εργαστήριο με τη δημιουργία ενός ατομικού σπορείου με ενδημικά φυτά της χώρας μας, ώστε να παρατηρήσει ο καθένας την πορεία ανάπτυξης τους!
Για ηλικίες: 2 έως 4 (11:00-11:45), 4+ (12:00-13:00)
Η παραμονή των γονέων στο χώρο συνδυάζεται με αφεψήματα και σνακ από τους παραγωγούς του δικτύου Open Farm. Μπορείτε επιπλέον να περιηγηθείτε και να κάνετε τα ψώνια σας στον ΟΚΑΑ, το μεγαλύτερο food hub της Ελλάδας. Υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης.
Επικοινωνήστε μαζί μας για διευκρινήσεις σχετικά με τη δράση
Open Farm Agora: Κέννεντυ Τζων 1, 18233 Άγιος Ιωάννης Ρέντης Αττικής (B’ Πτέρυγα Αγοράς Καταναλωτή, ΟΚΑΑ)
Σχεδιασμός-Υλοποίηση προγράμματος:
Βαρβάρα Κουνέλη, Γεωπόνος ΓΠΑ
Λίγα λόγια για το δίκτυο Open Farm
Φέρνουμε σε επαφή τους ανθρώπους στην πόλη με τους παραγωγούς στην ύπαιθρο, που παράγουν την τροφή μας.
Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα βιωματικής μάθησης και μη τυπικής εκπαίδευσης για το περιβάλλον, την αστική γεωργία και τον αγρο-διατροφικό τομέα, για παιδιά και ενήλικες.
Μέσω του δικτύου Open Farm, χαρτογραφούμε, καταγράφουμε και αναδεικνύουμε τα «ανοιχτά», επισκέψιμα αγροκτήματα και τις μικρές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που είναι διάσπαρτα σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.
Με επισκέψεις και δραστηριότητες στα αγροκτήματα του δικτύου, εργαστήρια γευσιγνωσίας και άμεση επικοινωνία με τον παραγωγό, μεταφέρουμε την κουλτούρα και τις δυσκολίες της αγροτικής παραγωγής και τα μυστικά της σωστής διατροφής τους τελικούς χρήστες των προϊόντων τους στις πόλεις.
Επιπλέον πληροφορίες
Δραστηριότητες - Εργαστήρια
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Αττική