



Plato’s plate | Η παράδοση στο πιάτο μας – Μαγείρεμα παραδοσιακής συνταγής με γκόγκες
Ένα αρωματικό και γευστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο.
Είναι οι αναμνήσεις μας, με τη μάνα στην κουζίνα να ζυμώνει και τον πατέρα να φέρνει το κρασί απ’ το υπόγειο.
Για τους υπόλοιπους, αποτελεί μια πανεύκολη -και ασυνήθιστη- πρόταση για το οικογενειακό τραπέζι, ένα μεσημέρι Κυριακής και όχι μόνο.
Στην ‘’ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΛΛΙΑ’’ αναβιώνουμε τις αναμνήσεις αυτές, δημιουργώντας ένα μοναδικό πιάτο για εσάς.
Στην Λακωνία ονομάζονται τζόλια στην Στερεά Ελλάδα γόγκιζες και στην Ανατολική Θεσσαλία γκόγκλιες.
Είναι ένα είδος ζυμαρικού που συνηθίζεται να τρώγεται την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Το δυνατό σημείο αυτού του πιάτου είναι το καμένο βούτυρο που ρίχνουμε πάνω στο τυρί και τις γκόγκες, δημιουργώντας έτσι μια χρυσοκαφετιά πεντανόστιμη σάλτσα που τις απογειώνει.
Η δράση υλοποιείτε στα πλαίσια του PLATO’S PLATE.
Μια σύγχρονη προσέγγιση για την καταγραφή και ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού από 23 συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας, με μια σειρά δράσεων οργάνωσης και συνεργασίας και έναν καινοτόμο μήνα γαστρονομικού πολιτισμού που έρχεται τον Μάιο του 2025.
Λόγω του Covid-19, οι εμπειρίες των αγροκτημάτων είναι διαφορετικές φέτος. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και τους περιορισμούς που καθορίζονται από τα αγροκτήματα!
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Γευσιγνωσία / Δοκιμή Προϊόντων, Μαγειρική
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Πελοπόννησος
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
04/05/2025 @ 13:30