

Σούπα βοτάνων, με την Σοφία Τριάντου
Τι συνοδεύει υπέροχα ένα βοτανόψωμο;
Μια χειμωνιάτικη σούπα φτιαγμένη από φρέσκα βότανα!
Στο εργαστήριο θα μάθουμε πως να φταίξουμε σούπα για την τόνωση του οργανισμού απο θεραπευτικά βότανα.
Θα γνωρίσουμε τα βότανα που επιλέξαμε για αυτή τη σούπα, ποιες είναι οι σπουδαιότερες ιδιότητες τους και τους σπουδαιότερους λόγους που τα επιλέξαμε για την τονωτική σούπα.
Όλοι μαζι γύρω από την κουζίνα της Open farm θα δοκιμάσουμε τη γεύση των βοτάνων, με τη βοήθεια της Σοφίας Τριάντου θα επιλέξουμε ποια από τα βότανα είναι κατάλληλα για την τόνωση του οργανισμού μέσα στη σούπα και ποιος είναι ο σωστή χρήση τπυς στην μαγειρική!
Τέλος θα γευτούμε την ζέστη σούπα με ένα υπέροχο ψωμί αρωματισμένο με μπαχαρικά και βότανα.
Διάρκεια μια ώρα. Κόστος 15 ευρώ
Σχετικά με την βασική εισηγήτρια: Σοφία Τριάντου
Η Σοφία Τριάντου, είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College – Canada.
Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της το 1995, σε εργαστήριο φαρμακείου παρασκευάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα και σκευάσματα αιθέριων ελαίων και φυτοθεραπείας.
Εργάστηκε στην εταιρεία Apivita για πάνω από είκοσι χρόνια ως Phytotherapy & Aromatherapy trainer manager και ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση, δημιουργία υλικού και πραγματοποίηση της Ακαδημίας αρωματοθεραπείας – βοτανολογίας.
Εμπνευσμένη από την φιλοσοφία των αρωματικών φυτών για έναν πιο φυσικό και ισορροπημένο τρόπο ζωής και με τη μεγάλη αγάπη της προς τη φύση, επέκτεινε τις γνώσεις της με πολυετή εκπαίδευση, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα Ομοιοπαθητικής από τον Γιώργο Βυθούλκα, Αρωματοθεραπείας στο West Coast Canada και στον Ruben Bartolo με πρακτική εξάσκηση στη κλινική του, στη MDINA της Μάλτας, αρωματοθεραπείας και Βοτανολογίας στην Νature Health London, Αρωματοθεραπείας και Βιομηχανία των Αιθέριων Ελαίων -Lydia Bosson. Το 2015 αποφοίτησε από το Dominion Herbal College, Canada από το οποίο πιστοποιήθηκε ως βοτανολόγος και το 2018 συνέχισε τις γνώσεις της στην αρωματοθεραπεία στο Oxford learning College. Το 2017-2018 παρακολούθησε τα μαθήματα “Σχολή λόγου” στο ωδείο Αθηνών με εισηγητή τον Κωστή Σφυρικίδη.
Επιλέγει να ταξιδεύει σε μέρη της Ελλάδας και να καταγράφει τις παραδοσιακές συνταγές των Ελληνικών βοτάνων με σκοπό τη δημιουργία συλλογής πολύτιμων παραδοσιακών συνταγών.
Σήμερα, συνεχίζει τις γνώσεις της στο TEA & HERBAL ASSOSIATION OF CANADA για την απόκτηση του τίτλου TAC TEA SOMMELIER.
Συγχρόνως συνεχίζει να μεταδίδει το σεβασμό και τις γνώσεις του κόσμου των αρωματικών φυτών, ανεξάρτητα αλλά και σε συνεργασία με φορείς που μοιράζονται το πάθος και το σεβασμό προς τη φύση.
Παραδίδει σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.
Παράλληλα είναι αρχισυντάκτρια και δημιουργός στο thalli magazine, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αφιερωμένη στη βοτανολογία, τα αιθέρια έλαια και την αρωματοθεραπεία και συντάκτρια στο ηλεκτρονικό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού elculture για τη στήλη Plant stories
Λόγω του Covid-19, οι εμπειρίες των αγροκτημάτων είναι διαφορετικές φέτος. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και τους περιορισμούς που καθορίζονται από τα αγροκτήματα!
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Εργαστήρια, Μαγειρική
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
09/12/2022 @ 20:00