Olive Oil & Food Pairing with Anima Vinolea
Οι κυρίες της Anima Vinolea, επαγγελματικής όμαδας επικοινωνίας και προώθησης του Ελληνικού κρασιού κι εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, αναλαμβάνουν να σας μεταδώσουν, σύντομα και περιεκτικά, τη νέα πνοή του ποιοτικού ελαιολάδου, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα, μέσα από τη δουλειά καταξιωμένων ελαιοπαραγωγών.
Στο πρώτο μέρος, συζητούμε, για τις:
Αντιπροσωπευτικές ελληνικές ποικιλίες από την ηπειρωτική Ελλάδα και μαθαίνουμε να τις αναγνωρίζουμε μέσα από τη γευσιγνωσία.
Παρουσίαση: Ελένη Κατσιρμά, Oenoligist, Accredited Olive Oil Taster, Anima Vinolea Athens
Αντιπροσωπευτικές ελληνικές ποικιλίες από την Κρήτη – Γευσιγνωσία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων αρωματισμένων με βιολογικά βότανα.
Παρουσιάση: Μαρία Καλιτσουνάκη Χημικός MSc, Accredited Olive Oil Taster, Anima Vinolea Crete
Στο δεύτερο μέρος συζητούμε, για:
Tα λειτουργικά τρόφιμα (τρόφιμα με ιδιότητες που προάγουν την υγεία και μειώνουν τον κίνδυνο ασθένειας) και διαδραστικά φτιάχνουμε απλές αλλά ευφάνταστες και συνάμα λειτουργικές συνταγές, παντρεύοντας το ελαιολάδο με το μέλι, τα βότανα, τα γαλακτοκομικά, τους ξηρούς καρπούς, τα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα.
Οι συμμετέχοντες θα πάρουν ως δώρο κι τον οδηγό “Οίνος Ελλάς” – Ένα εικονογραφημένο χρονοδιάγραμμα για το ελληνικό κρασί/ 4.700 χρόνια σε 21 σελίδες.
Short CVs | Anima Vin()lea Team
Ελένη Κατσιρμά | Οινολόγος, WSPC Diploma Student, μέλος πιστοποιημένου πάνελ Γευσιγνωσίας για την αξιολόγηση του παρθένου Ελαιολάδου από το ΕΣΥΔ.
- Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1979. Αποφοίτησε από Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών το 2002.
- Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την γευσιγνωσία οίνου όπου κι εργάστηκε σε fine dinning εστιατόρια και σε ξενοδοχεία 5*, ως οινοχόος και σύμβουλος οινοχόος για 9 έτη.
- Έχει παρακολουθήσει και συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων γευσιγνωσίας οίνου και αποσταγμάτων καθώς και γευσιγνωσίες για το μέλι, το τσάι, τον καφέ, τη μπύρα, το πούρο και το ελληνικο αυγοτάραχο.
- Από το 2010 έως το 2013, εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκς, μαζί με 12 Έλληνες Οινοχόους απ’ όλη την Ελλάδα, στην γευσιγνωσία ελαιολάδου.
- Από το 2006, συντονίζει το τμήμα προμηθειών και υποστηρίζει το τμήμα πωλήσεων σε εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες και προωθήσεις προϊόντων της εμπορικής Εταιρίας Αίολος Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην αντιπροσώπευση και διακίνηση εκλεκτών οίνων και ποτών.
- Από το 2020 μέχρι σήμερα, ασχολείται με την επικοινωνία και την εκπαίδευση για το Ελληνικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο.
- Είναι μέλος κριτικής επιτροπής στον: Διεθνής Διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA (2015 και 2020).
Λένα Καρατσόλη | Οινολόγος, Σύμβουλος εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.
- Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησε το τμήμα των Οικονομικών Σπουδών του Παρισιού το 1985.
- Εργάστηκε σε Ελληνική τράπεζα στην Αθήνα από το 1985 εως το 2000 στο εμπορικό τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών και από το 2000 εως το 2016 συμμετείχε σε
συμβουλευτική ομάδα εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων. - Έχει παρακολουθήσει και συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων γευσιγνωσίας οίνου και αποσταγμάτων καθώς και γευσιγνωσίες για το μέλι και τα βότανα.
- Από το 2017 έως το 2020, μετεκπαιδεύτηκε στην οινολογία και τη γευσιγνωσια οίνου και συνεχίζει την εκπαίδευση στην γαστρονομία και τη γευσιγνωσία
ελαιολάδου.
Μαρία Καλιτσουνάκη | MSc Χημικός , Πιστοποιημένη Γευσιγνώστρια Ελαιολάδου, Σύμβουλος Ποιότητας Εταιρειών και Παραγωγών Ελαιολάδου
- Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1976. Αποφόιτησε από το Τμημα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρητης, το 2002.
- To 2007 απέκτησε τον τίτλο της Πιστοποιημένης Γευσιγνώστριας Ελαιολάδου κι έγινε μέλος του Πιστοποιημένου Πάνελ Γευσιγνωσίας της ΕΑΣ Μεραμβέλλου από το ΕΣΥΔ.
- Το 2013 ολοκλήρωσε την Οινολογική της εκπαίδευση στο τμήμα Χημείας, του Πανεπιστημίου Κρήτης, λαμβάνοντας Πιστοποίηση Οινολογίας.
- Το 2019 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον τομέα της Αναλυτικής Χημείας από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου και υπέβαλε τη μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο: «Μελέτη της χημικής σύστασης των φρούτων Goji Berry (Lycium Barbarum) και λειτουργικών τροφίμων ελαιολάδου τροποποιημένων με goji berry με φασματοσκοπία NMR».
- Από το 2005 έως το 2012 ήταν Υπεύθυνη Ποιότητας και Υπεύθυνη Παραγωγής στον τομέα της Τυποποίησης Ελαιολάδου και Υπεύθυνη Χημικού Εργαστηρίου στην ΕΑΣ Μονοφατσίου.
- Από το 2007 έως σήμερα είναι Σύμβουλος Ποιότητας σε ελαιουργεία και τυποποιητήρια ελαιολάδου.
- Από το 2012 διατηρεί ιδιωτικό Χημικό Εργαστήριο στο Ασήμι Ηρακλείου Κρήτης, όπου αναλαμβάνει αναλύσεις λαδιού, κρασιού, εδαφολογικές αναλύσεις κ.ά.
- Από το 2015 έως σήμερα κάνει συμβουλευτική σε μεμονωμένους παραγωγούς και ομάδες παραγωγών για την απόκτηση ποιοτικών, εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, ως προς τα χημικά και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.
- Από το 2020 μέχρι σήμερα είναι Υπεύθυνη Ποιότητας στην εταιρεία βιολογικής καλλιέργεια κρητικών βοτάνων «Κρήτες Ριζοτόμοι», στον τομέα παραγωγής αρωματισμένων ελαιολάδων (infused oils).
- Είναι μέλος κριτικών επιτροπών σε διαγωνισμούς ελαιολάδου: Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (2015 έως σήμερα), Διεθνής Διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA (2020 και 2022).
Λόγω του Covid-19, οι εμπειρίες των αγροκτημάτων είναι διαφορετικές φέτος. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και τους περιορισμούς που καθορίζονται από τα αγροκτήματα!
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Γευσιγνωσία / Δοκιμή Προϊόντων, Εργαστήρια
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Αττική
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
02/12/2023 @ 15:00