

Plato’s plate | Μαγειρεύουμε ένα παραδοσιακό “τραχανώτο” με υλικά από την Σπερχιάδα!
Μαγειρεύουμε ένα παραδοσιακό τραχανά, με υλικά (δικοκκο σιτάρι και σάλτσα τομάτας) από μια Κονωνική Επιχείρηση της Σπερχιάδας!
Στην κοιλάδα του Σπερχειού, στο ορεινό χωριό Παλαιοβράχα, στη δυτική Φθιώτιδα λειτουργεί η ΚοινΣΕπ Παλαιοβράχα, οι άνθρωποι της οποίας καλλιεργούν, εκτρέφουν και τυποποιούν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, ακολουθώντας τις αρχές της βιολογικής και της βιώσιμης γεωργίας.
Η δράση υλοποιείτε στα πλαίσια του PLATO’S PLATE.
Μια σύγχρονη προσέγγιση για την καταγραφή και ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού από 23 συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας, με μια σειρά δράσεων οργάνωσης και συνεργασίας και έναν καινοτόμο μήνα γαστρονομικού πολιτισμού που έρχεται τον Μάιο του 2025.
Λόγω του Covid-19, οι εμπειρίες των αγροκτημάτων είναι διαφορετικές φέτος. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και τους περιορισμούς που καθορίζονται από τα αγροκτήματα!
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Γευσιγνωσία / Δοκιμή Προϊόντων, Μαγειρική
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Στερεά Ελλάδα
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
10/05/2025 @ 12:00