





ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ
Στο Open Farm Agora τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο χρόνο!
Θα γευτούν, θα μυρίσουν και θα δημιουργήσουν κεράσματα εμπνευσμένα από τις ελληνικές παραδόσεις.
Ταυτόχρονα, θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν τη δική τους μίνι ιστορία εμπνευσμένη από την εμπειρία τους και να την αποτυπώσουν σε καρτ-ποστάλ!
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά τον υπέροχο κόσμο των ελληνικών παραδοσιακών κερασμάτων και να έρθουν σε επαφή με τα έθιμα και τις παραδόσεις με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Αμυγδαλωτά, Γλυκά του κουταλιού, Παστέλι…. Ποια είναι η προέλευσή τους, τι ιστορία κρύβουν και τι συμβόλιζαν;
Οι γιαγιάδες μας ξέρανε καλά την αξία του κεράσματος. Γι’ αυτό φρόντιζαν πάντα να έχουν όλα τα καλά τόσο για την οικογένειά τους όσο και για τους μουσαφιραίους. Την ίδια στιγμή όμως είχαν έναν σημαντικό σκοπό….
Να υπάρχει τροφή στο σπίτι όλο το χρόνο.
Οι μικροί μας φίλοι θα βιώσουν όλη τη διαδικασία και τη χαρά της δημιουργίας, φτιάχνοντας το δικό τους ‘κέρασμα’, που θα γίνει παράδοση… στο δικό τους σπίτι!
Για ηλικίες: 5 έως 10 ετών
Η παραμονή των γονέων στο χώρο συνδυάζεται με αφεψήματα και σνακ από τους παραγωγούς του δικτύου Open Farm. Μπορείτε επιπλέον να περιηγηθείτε και να κάνετε τα ψώνια σας στον ΟΚΑΑ, το μεγαλύτερο food hub της Ελλάδας. Υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης.
Open Farm Agora: Κέννεντυ Τζων 1, 18233 Άγιος Ιωάννης Ρέντης Αττικής (B’ Πτέρυγα Αγοράς Καταναλωτή, ΟΚΑΑ)
Σχεδιασμός-Υλοποίηση προγράμματος:
Δημιουργική Ομάδα Σπίθες:
Ελπίδα Μηναδάκη (Συγγραφέας-Σεναριογράφος) & Κατερίνα Κυπραίου (Σεφ- Ιδιοκτήτρια Catering)
Λίγα λόγια για το δίκτυο Open Farm
Φέρνουμε σε επαφή τους ανθρώπους στην πόλη με τους παραγωγούς στην ύπαιθρο, που παράγουν την τροφή μας.
Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα βιωματικής μάθησης και μη τυπικής εκπαίδευσης για το περιβάλλον, την αστική γεωργία και τον αγρο-διατροφικό τομέα, για παιδιά και ενήλικες.
Μέσω του δικτύου Open Farm, χαρτογραφούμε, καταγράφουμε και αναδεικνύουμε τα «ανοιχτά», επισκέψιμα αγροκτήματα και τις μικρές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που είναι διάσπαρτα σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.
Με επισκέψεις και δραστηριότητες στα αγροκτήματα του δικτύου, εργαστήρια γευσιγνωσίας και άμεση επικοινωνία με τον παραγωγό, μεταφέρουμε την κουλτούρα και τις δυσκολίες της αγροτικής παραγωγής και τα μυστικά της σωστής διατροφής τους τελικούς χρήστες των προϊόντων τους στις πόλεις.
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Γευσιγνωσία / Δοκιμή Προϊόντων, Εργαστήρια
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Αττική