Η βοτανολογία και η αρωματοθεραπεία στην ευεξία μας . Τσάι του βουνού, γλυκόριζα, φασκόμηλο, Δεντρολίβανο, Κανέλλα, τσουκνίδα
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν πάνω από εκατό βότανα και μπαχαρικά που μπορούν να καταναλωθούν ή να χρησιμοποιηθούν εξωτερικά για θεραπείες, για την καλλυντική μας φροντίδα ή την ευεξία μας; Αυτές οι φυσικές τροφές διαθέτουν μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες και λειτουργούν για τη μείωση της φλεγμονής, τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ακόμη και την πρόληψη ασθενειών.
Μάθετε για τις ιδιότητες και τον ασφαλή τρόπο χρήσης για το τσάι του βουνού, τη γλυκόριζα, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, την Κανέλλα και την τσουκνίδα
Θα γνωρίσουμε ένα εξειδικευμένο μείγμα για την ευεξία μας, θα μάθουμε πως αρωματίσουμε με φυσικό τρόπο το τσάι του βουνού. Όλοι μαζί στη βοτανική κουζίνα θα μαγειρέψουμε μια παραδοσιακή τσουκνιδόπιτα με χειροποίητο φύλλο.
Λίγα λόγια για την Σοφία Τριάντου
https://sofiatriantou.gr/
Η Σοφία Τριάντου, είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College – Canada.
Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της το 1995, σε εργαστήριο φαρμακείου παρασκευάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα και σκευάσματα αιθέριων ελαίων και φυτοθεραπείας.
Εργάστηκε στην εταιρεία Apivita για πάνω από είκοσι χρόνια ως Phytotherapy & Aromatherapy trainer manager και ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση, δημιουργία υλικού και πραγματοποίηση της Ακαδημίας αρωματοθεραπείας – βοτανολογίας.
Εμπνευσμένη από την φιλοσοφία των αρωματικών φυτών για έναν πιο φυσικό και ισορροπημένο τρόπο ζωής και με τη μεγάλη αγάπη της προς τη φύση, επέκτεινε τις γνώσεις της με πολυετή εκπαίδευση, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα Ομοιοπαθητικής από τον Γιώργο Βυθούλκα, Αρωματοθεραπείας στο West Coast Canada και στον Ruben Bartolo με πρακτική εξάσκηση στη κλινική του, στη MDINA της Μάλτας, αρωματοθεραπείας και Βοτανολογίας στην Νature Health London, Αρωματοθεραπείας και Βιομηχανία των Αιθέριων Ελαίων -Lydia Bosson.
Το 2015 αποφοίτησε από το Dominion Herbal College, Canada από το οποίο πιστοποιήθηκε ως βοτανολόγος και το 2018 συνέχισε τις γνώσεις της στην αρωματοθεραπεία στο Oxford learning College. Το 2017-2018 παρακολούθησε τα μαθήματα “Σχολή λόγου” στο ωδείο Αθηνών με εισηγητή τον Κωστή Σφυρικίδη.
Επιλέγει να ταξιδεύει σε μέρη της Ελλάδας και να καταγράφει τις παραδοσιακές συνταγές των Ελληνικών βοτάνων με σκοπό τη δημιουργία συλλογής πολύτιμων παραδοσιακών συνταγών.
Σήμερα, συνεχίζει τις γνώσεις της στο TEA & HERBAL ASSOSIATION OF CANADA για την απόκτηση του τίτλου TAC TEA SOMMELIER. Συγχρόνως συνεχίζει να μεταδίδει το σεβασμό και τις γνώσεις του κόσμου των αρωματικών φυτών, ανεξάρτητα αλλά και σε συνεργασία με φορείς που μοιράζονται το πάθος και το σεβασμό προς τη φύση.
Συνεργάτης σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Open Farm. Παραδίδει σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.
Παράλληλα είναι αρχισυντάκτρια και δημιουργός στο thalli magazine, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αφιερωμένη στη βοτανολογία, τα αιθέρια έλαια και την αρωματοθεραπεία, συνεργάτης στο περιοδικό natura,ngr https://www.naturanrg.gr/ και συντάκτρια στο ηλεκτρονικό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού elculture για τη στήλη Plant stories: https://www.elculture.gr/blog/category/elcBlog/plant-stories/
Λίγα λόγια για την Open Farm
Φέρνουμε σε επαφή τους ανθρώπους στην πόλη, με τους παραγωγούς στην ύπαιθρο, που παράγουν την τροφή μας.
Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα βιωματικής μάθησης και μη τυπικής εκπαίδευσης για το περιβάλλον, την αστική γεωργία και τον αγρο-διατροφικό τομέα, για παιδιά κι ενήλικες (σεμινάρια, εργαστήρια, webinars, πρόγραμμα Farm2School, Σχολικοί Κήποι) .
Μέσω του δικτύου Open Farm, χαρτογραφούμε, καταγράφουμε και αναδεικνύουμε τα «ανοιχτά», επισκέψιμα αγροκτήματα και τις μικρές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που είναι διάσπαρτα σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.
Με επισκέψεις και δραστηριότητες στα αγροκτήματα του δικτύου, εργαστήρια γευσιγνωσίας κι άμεση επικοινωνία με τον παραγωγό, επιχειρούμε να μεταφέρουμε την κουλτούρα και τις δυσκολίες της αγροτικής παραγωγής και τα μυστικά της σωστής διατροφής τους τελικούς χρήστες των προϊόντων τους στις πόλεις (open farm experience, open farm days, open farm agora).
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Εργαστήρια, Μαγειρική
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Αττική
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
04/04/2024 @ 20:00