




Plato’s plate | Κύθηρα…Γη, θάλασσα και ήλιος.
Τα Κύθηρα, ένα μoναδικό terroir με μοναδικά προϊόντα.
Ο Χάρης με την Astarti του και τα 27 χρόνια πορείας στη βιολογική γεωργία σε ένα μειονεκτικό και απομονωμένο χώρο.
Αντικείμενο: Γευσιγνωσία ελαιολάδου, παξιμάδι Κυθήρων, αλάτι Κυθήρων. Συζήτηση από το χωράφι στο ράφι.
Ο Χάρης Τζωρτζόπουλος, γεωπόνος, βιοκαλλιεργητής – ελαιοπαραγωγός από τα Κύθηρα, με τριάντα χρόνια εμπειρία, «θα μας ταξιδέψει στα χωράφια του» και την εμπειρία της ελιάς & του ελαιολάδου.
Ο αγρότης ως παρατηρητής και συντηρητής της φύσης! Η σχέση του παραγωγού με τη γη του και την καλλιέργεια.
Η καλλιέργεια πέρα από τεχνικές και τρόπους είναι κυρίως παρατήρηση. Η παρατήρηση χτίζει «εμπειρία» η οποία καταλήγει σε εμπειρία ζωής.
Αντικείμενο: Γευσιγνωσία ελαιολάδου, παξιμάδι Κυθήρων, αλάτι Κυθήρων. Συζήτηση από το χωράφι στο ράφι.
Η δράση υλοποιείτε στα πλαίσια του PLATO’S PLATE.
Μια σύγχρονη προσέγγιση για την καταγραφή και ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού από 23 συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας, με μια σειρά δράσεων οργάνωσης και συνεργασίας και έναν καινοτόμο μήνα γαστρονομικού πολιτισμού που έρχεται τον Μάιο του 2025.
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Αττική
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
03/05/2025 @ 11:00