

Plato’s Plate |Γαστρονομικό ταξίδι στις συνταγές της Ζακυνθινής κουζίνας με το σεφ Ανδρέα Φλεμοτόμο
Ο ταλαντούχος Ζακυνθινός σεφ Ανδρέας Φλεμοτόμος αναδεικνύει και προβάλλει την παραδοσιακή ζακυνθινή γαστρονομία, μέσα από παρουσίαση αυθεντικών συνταγών, κυρίως με τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητά του να γνωστοποιήσει σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς, τα εκλεκτά ζακυνθινά προϊόντα.
Το ελαιόλαδο, τη σταφίδα, το κρασί, τα κηπευτικά, το νεροκρέμμυδο, το χοιρομέρι, τα τυριά, τα γλυκίσματα.
Παραδοσιακά πιάτα, βασισμένα στην πλουσιότατη ζακυνθινή κουζίνα με τοπικά υλικά παραγωγών που σέβονται τη δουλειά τους και παράγουν κορυφαία προϊόντα.
Μοσχαράκι κοκκινιστό μαχαιραδιώτικο το μοναδικό στιφάδο χωρίς κρεμμύδι, Μελιτζάνα σκορδοστούμπι με λαδοτύρι (ντόπιο), Ζακυνθινή κουλούρα.
Υπεύθυνος τουριστικής Επιτροπής Δήμου Ζακύνθου σε θέματα γαστρονομίας, λάτρης της παραδοσιακής γαστρονομίας, Executive Chef στον όμιλο εταιρειών Caretta Holiday Village.
Η δράση υλοποιείται στo πλαίσιo του PLATO’S PLATE.
Μια σύγχρονη προσέγγιση για την καταγραφή και ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού από 23 συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας, με μια σειρά δράσεων οργάνωσης και συνεργασίας και έναν καινοτόμο μήνα γαστρονομικού πολιτισμού που έρχεται τον Μάιο του 2025.
Λόγω του Covid-19, οι εμπειρίες των αγροκτημάτων είναι διαφορετικές φέτος. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και τους περιορισμούς που καθορίζονται από τα αγροκτήματα!
Επιπλέον πληροφορίες
Είδος αγροκτήματος / χώρου - Αστικός χώρος
Δραστηριότητες - Γευσιγνωσία / Δοκιμή Προϊόντων, Μαγειρική
Παροχές - Προσβασιμότητα - Προσβάσιμο με αμαξίδιο, Ασφαλτοστρωμένος δρόμος, Τουαλέτες για το κοινό, Πώληση προϊόντων
Περιοχή - Ιόνιοι Νήσοι
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Ημερομηνία και Ώρα
04/05/2025 @ 15:00