Ήδιστον
- Vegan
- Αναψυκτικά
- Βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες
- Εποχιακές εκδηλώσεις
- Μαρμελάδες - Γλυκά
- Παραγωγική κατεύθυνση - Προϊόντα
- Πιστοποιήσεις - Πρακτικές
- Συστήματα Διαχείρησης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων
- Υπηρεσίες - Δραστηριότητες
- Χυμοί
- Αττική
Μια φορά κι έναν καιρό (το 1997), δύο φίλες ξεκίνησαν να φτιάχνουν φρέσκα, σπιτικά γλυκά στην κουζίνα τους. Χωρίς μενού. Χωρίς πρόγραμμα. Χωρίς κανόνες.
Έφτιαχναν ό,τι έκαναν κέφι. Άρχισαν να αναζητούν τα πιο αγνά, τα πιο γευστικά υλικά σε όλη την Ελλάδα. Ταξίδεψαν. Δοκίμασαν. Συναντήθηκαν με μικρούς παραγωγούς. Συζήτησαν. Ξαναδοκίμασαν. Είδαν. Ρώτησαν. Γνώρισαν. Και ξαναδοκίμασαν. Έτσι, έμαθαν πως τα κυδώνια τα έχει το Πήλιο. Πως τα πιο ζουμερά κεράσια και βύσσινα τα βγάζει η Τρίπολη. Ήξεραν, πλέον, πως στην Επίδαυρο βρίσκεις τα καλύτερα εσπεριδοειδή και στην Χίο τα πιο γευστικά μανταρίνια. Αυτά θα χρησιμοποιούσαν από εδώ και πέρα.
Οι δύο φίλες, περνούσαν ώρες αμέτρητες στην κουζίνα. Έπλεναν καλά τα φρούτα. Τα κοίταζαν ένα-ένα. Τα ξεφλούδιζαν προσεκτικά. Τα έκοβαν ακόμα πιο προσεκτικά. Τα μαγείρευαν με αγάπη. Και μετά γέμιζαν τα βαζάκια τους. Όλα αυτά μόνες τους. Και πάντα στο χέρι. Λίγες ήταν οι μηχανές που τις βοηθούσαν. Μόνο οι απολύτως απαραίτητες. Οι δύο φίλες, ήξεραν και πίστευαν πως τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο. Έτσι, άρχισαν να δημιουργούν και μαρμελάδες. Και μετά τις μαρμελάδες ήρθαν και τα σπιτικά αναψυκτικά. Σιγά-σιγά, μπήκαν στη ζωή τους και τα λαχανικά. Με τον ίδιο τρόπο που είχαν μπει και τα φρούτα. Με αναζήτηση, ταξίδια, δοκιμές, δοκιμές, δοκιμές… Και κάπως έτσι, οι πικάντικες σάλτσες και οι μαρινάδες ήταν πλέον γεγονός. Υγιεινές, σπιτικές, ντελικάτες.
Μια φορά κι έναν καιρό, δύο φίλες έφτιαξαν την Ήδιστον.
Για να ζήσουμε εμείς καλύτερα…
Φυσικά μπορείς να γνωρίσεις από κοντά την Ήδιστον, να συμμετέχεις σε βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες & εποχιακές εκδηλώσεις.
Τι θα μάθει κάποιος με την επίσκεψη του:
-Πώς να επιλέξεις ένα καλό φρούτο;
-Ποιες είναι οι κατάλληλες ποικιλίες;
-Πώς θα το τεμαχίσεις;
-Πώς θα επιλέξεις να το κατεργαστείς ώστε να το γεύεσαι όλο το χρόνο;