Rhizoma olive farms
- Αγροτουριστικό
- Βιολογική Γεωργία
- Βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες
- Γεύμα στο κτήμα
- Δραστηριότητες για παιδιά
- Δραστηριότητες με ζώα
- Δωρεάν Δείγματα / Δοκιμή προϊόντων
- Ελαιώνες
- Επισκέψεις σχολείων
- Εποχιακές εκδηλώσεις
- Εργαστηρια για αγρότες
- Εργαστήριο μαγειρικής / γευσιγνωσίας
- Καφέ στο κτήμα
- Ξενάγηση
- Οργάνωση Σεμιναρίων
- Πάγκος με προϊόντα
- Παραγωγική κατεύθυνση - Προϊόντα
- Περμακουλτούρα
- Πικ Νικ
- Πιστοποιήσεις - Πρακτικές
- Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα
- Προιόντα προς πώληση
- Πρόσβαση για ΑΜΕΑ
- Τουαλέτες για το κοινό
- Υπηρεσίες - Δραστηριότητες
- Φάρμα με ζώα
- Πελοπόννησος
To rhizoma olive farms είναι μια οικογενειακή επιχείρηση 60 χρόνων και 3 γενιών ελαιοκαλλιεργητών. Δημιουργήθηκε από τους ιδιοκτήτες του ελαιώνα, Τάσο Ανέστη και Φωτεινή Ανέστη και περιλαμβάνει σχεδόν 100 στρέμματα ελιών πολλών ηλικιών. Ξεκίνησε να λειτουργεί λόγω της αγάπης και της εμπιστοσύνης που είχαμε για το προϊόν μας, το 2013. Από τότε έχουμε καταφέρει να εξάγουμε σε 6 χώρες στόχους στην Ευρώπη και μια στην Ασία. Το rhizoma είναι ΠΟΠ Κρανίδι Αργολίδας (Agrocert, GR BIO-03) και βιολογικό προϊόν (πιστοποιημένο από την ΒΙΟΕΛΛΑΣ, Ε-362089). Παράγεται κάτω από τις αυστηρότερες προδιαγραφές (ISO 22000 2005 EX HACCP) και πάνω απ’ όλα με φροντίδα και ειλικρινή αγάπη για τη γη.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το modus vivendi μας είναι:¨όταν η παράδοση βρίσκει την επιστήμη“. Αυτό σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στις διαφορετικές ιδιότητες των μελών της επιχείρησης, αλλά και στις γνώσεις του ιδρυτή της, Δρ Βιολογίας, Τάσου Ανέστη. Παράγονται ελιές και ελαιόλαδο υψηλής περιεκτικότητας σε φαινόλες και μεγάλης θρεπτικής αξίας κάτω από συγκεκριμένα πρωτόκολλα καλλιέργειας, συγκομιδής και ελαιοποίησης. Η συγκομιδή ως επί το πλείστον πράσινων ελιών δίνει την έντονα φρουτώδη πρώτη γεύση, μιας και η ψυχρή έκθλιψη δεν αφαιρεί τα μοναδικά αρώματα που έχουν τα περισσότερα προσεγμένα ελληνικά ελαιόλαδα. Πρόκειται για μια ισορροπημένη σύνθεση που ενισχύει την μοναδικότητα του τοπικού μικροκλίματος του ελαιώνα μας, τις αναζωογονητικές της ιδιότητες και στοιχεία από την προσωπικότητα των ιδιοκτητών της.
Μετά την επίσκεψη σας θα έχετε μια καλύτερη ιδέα γιατί είναι αδύνατο ένα λίτρο ελληνικό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό, να κοστίζει όσο το βλέπουμε σε μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών.
Επίσης μπορεί κανείς να δει και να βοηθήσει στις εποχιακές δουλειές του ελαιώνα, που διαφέρουν ανάλογα με την εποχή, αλλά είναι όλες δουλειές που πρέπει να γίνουν. Μπορεί να μάθει τι απαιτείται για την δημιουργία μιας εμπορεύσιμης ποσότητας ελαιολάδου, ποιές είναι οι συνήθεις ασθένειες και τα παράσιτα της ελιάς, τι σημαίνει μικροκλίμα και κυτταρική
αναπνοή, ανάγκες και τρόποι άρδευσης, τύποι κλαδέματος μεταξύ άλλων. Επίσης μπορεί να δοκιμάσει το λάδι μας και να το προμηθευτεί στο δοκιμαστήριο που έχουμε στον ελαιώνα. Μετά από συμφωνία, μπορεί κανείς να μαγειρέψει και να γευτεί τοπικές θαλασσινές λιχουδιές ψημένες στον φούρνο που έχουμε στο κτήμα.