Liasto
- Βιολογική Γεωργία
- Δωρεάν Δείγματα / Δοκιμή προϊόντων
- Εποχιακές εκδηλώσεις
- Λαχανικά
- Μεταποίηση
- Ξενάγηση
- Παραγωγική κατεύθυνση - Προϊόντα
- Πιστοποιήσεις - Πρακτικές
- Προιόντα προς πώληση
- Υπηρεσίες - Δραστηριότητες
- Στερεά Ελλάδα
Το Liasto είναι μια πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση που διαλέγει το σπόρο, μεγαλώνει τα φυτά σε ιδιόκτητα θερμοκήπια και τα καλλιεργεί σε δικά της χωράφια. Για την παραγωγή λιαστής ντομάτας χρησιμοποιούνται ποικιλίες ντομάτας με κυλινδρικό μακρόστενο σχήμα τύπου Roma. Διαλέγονται οι καλύτερες, υγιείς και ολοκόκκινες ντομάτες, πλένονται, κόβονται στην μέση, αλατίζονται και απλώνονται για να δεχτούν την ευεργετική δύναμη του ήλιου και το δροσερό αεράκι.
Η λιαστή ντομάτα που φτιάχνεται στο Liasto είναι από επιλεγμένες ποικιλίες βιολογικής ντομάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, το συστατικό που ευθύνεται για το κόκκινό της χρώμα και είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, όπως και υψηλό βαθμό °Brix, που ευθύνεται για τη γλυκιά της γεύση.
Είναι ένα προϊόν φτιαγμένο μόνο από Ελληνική Γή, Ήλιο, Θάλασσα (για το αλάτι), και… πολύ μεράκι! Δεν περιέχει θειώδη, συντηρητικά ή άλλα βελτιωτικά. Η μονάδα είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000:2005 τόσο για την συμβατική όσο και για την βιολογική λιαστή ντομάτα.
Η τοποθεσία είναι βαρύνουσας σημασίας για την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Οι ντομάτες καλλιεργούνται στον κάμπο της Κωπαΐδας σε ιδιόκτητα χωράφια με προσωπική επιμέλεια. Όλη η διαδικασία της παραγωγής γίνεται στην Κυρτώνη Φθιώτιδος, σε υψόμετρο 600 μ. έχοντας ιδανικές συνθήκες ξήρανσης, δροσερό αεράκι απ’ τον Ευβοϊκό, χαμηλή θερμοκρασία 30–35 °C και χαμηλά επίπεδα υγρασίας, με αποτέλεσμα η λιαστή ντομάτα να διατηρεί το λαμπερό κόκκινο χρώμα και όλα τα θρεπτικά χαρακτηριστικά της φρέσκιας ντομάτας.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην μεταποιητική μονάδα, να δοκιμάσει προϊόντα και ανάλογα με την εποχή, θα δει από κοντά κάποιο από τα στάδια καλλιέργειας της ντομάτας στο κτήματα ή τα θερμοκήπια.