Marianna’s Products – Οικογένεια Καζάκη
- Αμπελώνες
- Βιολογική Γεωργία
- Διαμονή
- Δωρεάν Δείγματα / Δοκιμή προϊόντων
- Ελαιώνες
- Καφέ στο κτήμα
- Μεταποίηση
- Ξενάγηση
- Πάγκος με προϊόντα
- Παραγωγική κατεύθυνση - Προϊόντα
- Πιστοποιήσεις - Πρακτικές
- Προιόντα προς πώληση
- Πρόσβαση για ΑΜΕΑ
- Τουαλέτες για το κοινό
- Υπηρεσίες - Δραστηριότητες
- Κεντρική Μακεδονία
Η ιστορία τους ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Η Μαριάννα Καζάκη, λάτρης της καλής μαγειρικής και των παραδοσιακών γεύσεων, ξεκινά τη συσκευασία των αμπελόφυλλων από τα αμπέλια του παππού Θανάση με τη μέθοδο της παστερίωσης ώστε να μπορεί να απολαμβάνει, εκείνη και η οικογένειά της, τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά του μαγιάτικου αμπελόφυλλου ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Την ίδια εποχή ο Δημήτρης Καζάκης ασχολείται όλο και περισσότερο με τα αμπέλια του πατέρα του στη Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής.
Τα προϊόντα παράγονται στους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας Καζάκη, έκτασης περίπου 80 στρεμμάτων, στη Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν στην καλλιέργεια αλλά και την παρασκευή τους, συνδυάζουν τη σύγχρονη γεωπονική τεχνογνωσία με τις παραδοσιακές συνταγές των παππούδων και των γιαγιάδων, όπως τις φέρανε μαζί τους από τη Μικρά Ασία, την Ανατολική Θράκη και την Αρμενία. Γι αυτό άλλωστε όλα τα αμπέλια τους είναι ποικιλίας Σουλτανίνα που δίνει μαλακό και εύγευστο φύλλο, παρά τη μικρή απόδοση σε σταφύλι.
Σήμερα οι δραστηριότητές περιλαμβάνουν την καλλιέργεια των αμπελιών, τη μεταποίηση των αγαθών που αυτά δίνουν πλουσιοπάροχα και βέβαια τη διακίνησή τους.
Η αγάπη τους γι αυτό που κάνουν και η αφοσίωσή τους στην παραγωγή βιολογικών, ποιοτικών προϊόντων, παραμένουν πάντα σε ίδια υψηλά επίπεδα με το ξεκίνημά τους. Τα βιολογικά αμπέλια και προϊόντα πιστοποιούνται από τη ΒιοΕλλάς (Α.Μ. 160287) ενώ το εργαστήριο και οι διαδικασίες ποιότητας που ακολουθούν ελέγχονται από την Lloyd’s.
Οι εγκαταστάσεις και τα αμπέλια της Οικογένειας Καζάκη είναι επισκέψιμα για όλους, τις καθημερινές από τις 09:30 έως τις 15:30. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν πώς συλλέγουν και επεξεργαζονται τα προϊόντα τους και να δοκιμάσουν τις υπέροχες συνταγές του κτήματος (νόστιμα, βιολογικά ελληνικά προϊόντα από το αμπέλι, εκτός από κρασί). Πρόσφατα, η οικογένεια Καζάκη έφτιαξε και διαθέτει ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για τους επισκέπτες( ISO22000).