The Knack Project
- Αμπελώνες
- Βιοδυναμική Γεωργία
- Βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες
- Εργαστήριο μαγειρικής / γευσιγνωσίας
- Ξενάγηση
- Οινοποιείο
- Παραγωγική κατεύθυνση - Προϊόντα
- Πιστοποιήσεις - Πρακτικές
- Υπηρεσίες - Δραστηριότητες
- 2023Eleusis/ Δυτική Αττική, Αττική
O Χρήστος Κουλουριώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μέγαρα Αττικής, μια περιοχή με μακρά ιστορία γύρω απ’ το κρασί. Xωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την αμπελουργία και την οινοποιεία αλλά με βαθιά αγάπη για το κρασί, αποφάσισε μετά την αποφοίτησή του με τον τίτλο του Dip WSET (Diploma in Wine & Spirits Level 4) από το WSET του Λονδίνου, να αναδείξει το terroir των Μεγάρων μέσα από τις ποικιλίες Μούχταρο και Chardonnay και να δημιουργήσει το The Knack Project.
Τα αμπέλια, όπως και το οινοποιείο του, βρίσκονται στα Μέγαρα, στις πλαγιές των Γερανείων σε υψόμετρο 300 – 600 μ. εκεί όπου ο Χρήστος έχει επιλέξει να ζει μόνιμα, με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του.
Μέσα από το The Knack Project, θέλει να δημιουργήσει κρασιά που να σαγηνεύουν, τόσο αρωματικά και γευστικά, όσο και εμφανισιακά. Σκοπός του είναι να δημιουργεί μια μικρή παραγωγή με αξεπέραστη ποιότητα, που να ξαφνιάζει τον καταναλωτή και να τον κάνει να τα αναζητά.
Η πλειοψηφία των αμπελώνων είναι ηλικίας πάνω των 30 ετών και παρεμβαίνει ελάχιστα, ακολουθώντας τις πρακτικές της βιοδυναμικής καλλιέργειας . Στην οινοποίηση, αφήνοντας τη ζύμωση να ξεκινήσει αυθόρμητα με τις γηγενείς ζύμες χωρίς καμία άλλη προσθήκη. Δεν σταθεροποιεί ,δεν φιλτράρει και θειώνει ελάχιστα τα κρασιά, ενώ βασικό του μέλημα είναι να διατηρεί το χώρο του οινοποιείου απόλυτα καθαρό.
Οι ετικέτες του μεταφέρουν την ιστορία πίσω από το κρασί, «σκίτσα του παππού που τα βρήκε σε ένα παλιό σημειωματάριο. .. μοναδικά και πρωτότυπα».
Ο επισκέπτης μετά από μία διαδρομή στα Γεράνεια, με πευκοδάση, στα 630 μέτρα υψόμετρο, μπορεί να επισκεφθεί το αμπελοτόπι με την ποικιλία Μούχταρο. Εδώ υπάρχει ο συνδυασμός του υψομέτρου, ασβεστολιθικού εδάφους και η έντονη επιρροή της θάλασσα που περιβάλλει όλη την περιοχή.
Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κρασιού και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και την φιλοσοφία του παραγωγού.