
Plato’s plate | Μήνας γαστρονομικού πολιτισμού
Συνέδριο ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού
Στις 30 και 31 Μαΐου 2025, στην Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Αθήνας φιλοξενείται το διήμερο συνέδριο ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού. Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στην ανάδειξή της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας, τις προοπτικές των τοπικών προϊόντων και την σύνδεσή με την σύγχρονη επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια.
Η πρώτη ημέρα, στον συνεδριακό χώρο εντός της Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων Αθήνας, εστιάζει στην ανάδειξη των εκλεκτών αγροδιατροφικών προϊόντων και στην ενίσχυση της σύνδεσής τους με τη γαστρονομία, την εστίαση και τον τουριστικό τομέα. Μέσα από στοχευμένες παρουσιάσεις, θα αναδειχθούν οι ελληνικές γεύσεις, τα προϊόντα και οι προοπτικές καινοτομίας.
Η δεύτερη ημέρα, στον χώρο του Open Farm Agora, προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γευτούν ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, να γνωρίσουν επιτυχημένα case studies και να συμμετάσχουν σε δύο εξειδικευμένα workshops για product storytelling και marketing, σχεδιασμένο για παραγωγούς που επιδιώκουν την ενίσχυση της παρουσίας τους στην αγορά.
Το συνέδριο ολοκληρώνεται με το closing party, ένα σύγχρονο συμπόσιο που συνδυάζει γεύση, διάλογο και μουσική, προωθώντας την έννοια της γαστρονομικής εμπειρίας και ενισχύοντας τη δημιουργία ενός cluster φορέων και επιχειρήσεων που στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό. Μέσα από αυτή τη δυναμική συνάντηση, το συνέδριο ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ισχυρό οικοσύστημα που θα συμβάλει στη διαμόρφωση του χάρτη της ελληνικής γαστρονομίας, ενισχύοντας τις συνεργασίες, τις εκδηλώσεις και την αξιοποίηση των εκλεκτών προϊόντων της χώρας μας.