Feel the drop of Greece by STALIA
Καταγόμαστε από τους Γαργαλιάνους της Δυτικής Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο. Η ιστορία της ελιάς στην περιοχή μας είναι μεγάλη, με έρευνες να έχουν αποκαλύψει ότι εκεί φύονται, αναπτύσσονται και καλλιεργούνται ελαιόδεντρα από το 30.000 π.Χ. Πολύ κοντά στα κτήματά μας στα ανάκτορα του Νέστωρα βρέθηκαν πιθάρια που χρονολογήθηκαν τον 15 -13ο αιώνα π.Χ., όπου φύλασσαν το […]
Melissafarm
Η αγάπη μας για τη φύση, για έναν αυθεντικότερο τρόπο ζωής και για τα φυσικά προϊόντα μας οδήγησε στο γραφικό χωριό της Αρχαίας Επιδαύρου. Με υπομονή και επιμονή, με έμπνευση και όραμα για το πολύτιμο προϊόν της κυψέλης, ΤΟ ΜΕΛΙ, δημιουργήσαμε στην Αρχαία Επίδαυρο μια μικρή μελισσοκομική μονάδα, τη Melissafarm. Η Επιδαύρια γη, πλούσια σε […]
Green land co-farming
To αγρόκτημα ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη χρονιά το 2018, ως επισκέψιμο αγρόκτημα. Βρίσκεται στη Στέρνα σε ένα ημιορεινό χωριό στη καρδιά της Μεσσηνίας μέσα σε όμορφους ελαιώνες. Οι ιδιοκτήτες του κτήματος είναι τέσσερα αδέρφια που επέστρεψαν πριν 8 χρόνια στο χωριό για να ασχοληθούν με τη καλλιέργεια της ελιάς. Παράγουν ελιές καλαμών και έξτρα […]
Kinsterna Hotel
Σε μια από τις νοτιότερες περιοχές της Ευρώπης, στην ιστορική Μονεμβασιά, το Kinsterna Hotel αντλεί δύναμη από τη συναρπαστική ιστορία του και τη συγκλονιστική φύση που το περιβάλει για να προσφέρει στους επισκέπτες του, αυθεντική φιλοξενία, επαφή με τη φύση και εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη τους! Παράλληλα με το εντυπωσιακό […]
OPUNTIA KEFALONIA
Το κύριο αντικείμενο της Opuntia Kefalonia είναι η παραγωγή κι εμπορία νωπού, καθαρισμένου φραγκόσυκου. Η δυναμική της καλλιέργειας αυτή τη στιγμή είναι 40 στρέμματα, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς, Κεφαλονιάς και πιο συγκεκριμένα στα χωριά Κουρκουμελάτα, Περατάτα, Κεραμειές. Στα Κουρκουμελάτα βρίσκεται και η μονάδα παραγωγής έρριζων φυτών φραγκοσυκιάς με δυναμική αυτή τη στιγμή, […]
Αρκαδιανή
Εμπνευστής της, ο επιχειρηματίας Μάκης Παπούλιας, που συμμετέχει εθελοντικά μαζί με μια ομάδα ατόμων που κατάγονται από το χωριό. Ολα ξεκίνησαν από τις άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις «Οι νοστιμιές των γιαγιάδων», που διοργάνωνε ο Aθηναϊκός σύλλογος μία φορά τον χρόνο. Εκεί μαγείρευε όλο το χωριό και πούλαγε σπιτικά προϊόντα σε 2.000 επισκέπτες. Βλέποντας τον κόσμο να […]
Callinico Winery Museum
Ο πατέρας τους συνέχισε την οικογενειακή παράδοση –που ξεκίνησε το 1918– και αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην προώθηση και ανάπτυξη του ζακυνθινού κρασιού. Σήμερα, ο πρωταρχικός τους σκοπός παραμένει ο ίδιος: κρατούν ζωντανή τη φλόγα της παράδοσης παράγοντας κρασιά υψηλότερης δυνατής ποιότητας με διαρκώς εξελισσόμενες μεθόδους, συμβαδίζοντας πάντα με τις τεχνολογικές καινοτομίες. Στο οινοποιείο […]
Epidavros Aloe Vera
O Πάνος με την Έρικα ξεκίνησαν το 2012 την πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια της Aloe Vera, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών. Η φυτεία τους βρίσκεται σε ιδιοκτήτη έκταση 12 στρ. στην ανατολική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αρχαία Επίδαυρο με κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες που είναι άριστες για την ανάπτυξη τέτοιων καλλιεργειών. Το 2015 ξεκίνησαν τη μεταποίηση […]
Μελισσοκομία Χελμός
Η οικογένεια Σούκα για περισσότερο από μισό αιώνα παράγει μέλι. Πρώτος ο παππούς Νικόλαος, άνθρωπος της φύσης, αγάπησε τις μέλισσες και ξεκίνησε τα πρώτα του μελίσσια στο βουνό της καρδιάς του, τον Χελμό. Την ίδια αγάπη μετέδωσε και στο γιο του Γιώργο, ιδρυτή της “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΧΕΛΜΟΣ“ στους Άνω Λούσους Καλαβρύτων. Σήμερα τα τέσσερα παιδιά του […]
Μελάς – Ο Κήπος των Ελαιών
Η «ΜΕΛΑΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΊΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ» είναι μία εξωστρεφής οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου με έδρα το Λυγουριό, δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Πιστοποιημένη με το σύστημα διασφάλισης της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων ISO 22000:2018 (TÜV AUSTRIA) η επιχείρηση εiναι μία State – of – Art καθετοποιημένη μονάδα η οποία […]
LIÁ Cultivators
Konstantinos, Dimitris and Cristina Stribakos have been working together since Lia’s inception in 2012. Konstantinos Stribakos has been on this family land since birth, learning from our father. He has taken over production himself and working the land for 20 years and is an expert in the production of Extra Virgin Olive Oil adopting sustainable […]
Οικογένεια Αλαμπασύνη – Bee Farm
Η οικογένεια Αλαμπασύνη “παιδεύει” τις μέλισσες από το 1988 σεβόμενη πάντα τη φύση. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους γονείς, μετά από 30 χρόνια, συνεχίζουν να υπηρετούν την κοινωνία της μέλισσας. Ως νέα παιδιά, δε παρέλειψαν να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν superfood τροφές με βάση το μέλι. Συλλέγουν τα προϊόντα στο κατάλληλο στάδιο χωρίς καμία επεξεργασία […]
Ermionis – Μελισσοκομία Μπαϊρακτάρη
Η ενασχόληση τους με τη μελισσοκομία έχει τις ρίζες της πίσω στο 1914. Αποτελούν πλέον την 4η και 5η γενιά μελισσοκόμων, που κρατούν αυτήν την παράδοση ζωντανή στο πέρασμα των χρόνων. Η μακροχρόνια εμπειρία τους στη μελισσοκομία, τους οδήγησε να ακολουθήσουν πιο επαγγελματικούς δρόμους κι έτσι το 2007 ίδρυσαν το πρώτο συσκευαστήριο μελιού και αρωματικών […]
Therianos Family Organic Farm
Το Therianos Family είναι ένα αγροτουριστικό αγρόκτημα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000 επίσημα με 4 κατοικίες για διακοπές μέσα στο αγρόκτημα και το 2012 ξεκίνησε να λειτουργεί σαν επισκέψιμο Αγρόκτημα. Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος είναι όλη η οικογένεια Θεριανού: Δημήτρης, Διονυσία, Αναστάσιος, Καλομοίρα, Μητέρα Τούλα και το όραμα και την αρχή την έκανε […]
Evonymon – Agros
Το αγρόκτημα AGROS (Αγρός) βρίσκεται στον οικισμό Βαράκες του νομού Μεσσηνίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Μεθώνη και την Πύλο. Πεδιάδες και λόφοι με απέραντους ελαιώνες, καρποφόρα δέντρα, αμπελώνες και κυπαρίσσια εναλλάσσονται στην περιοχή, προσδίνοντας έναν ρομαντικό χαρακτήρα στο τοπίο. Στο αγρόκτημα υπάρχει ελαιώνας, καθώς και βοτανόκηπος με αρωματικά φυτά και μια μικρή συλλογή από […]
Ελαιώνες Νίκου Πετροπουλάκη
Τη Ράχη της Μάνης επέλεξε η μανιάτικη οικογένεια Πετροπουλάκη πριν από 325 χρόνια, για να δραστηριοποιηθεί, να ριζώσει, να χτίσει τα πυργόσπιτά της και να καλλιεργήσει τη γη της. Η Ράχη, στην κορυφή ενός λόφου τρεισήμισι χιλιόμετρα πριν από το Γύθειο Λακωνίας, έχει στα δυτικά τον Ταΰγετο, στα βόρεια τον Πάρνωνα και στα ανατολικά και […]
ΝΟΣΤΟΣ – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ
Σημαντικό για όλους είναι οι ρίζες μας, έτσι στη ΝΟΣΤΟΣ αποφάσισαν, λοιπόν, να στραφούν σε αυτά που τους μεγάλωσαν. Να δώσουν ζωή στον τόπο τους, αλλά και σε εκείνους τους ίδιους. Κοινές αρχές όλων τους είναι ο σεβασμός για τη φύση και τον άνθρωπο. Παράγουν φυσικά, νόστιμα & θρεπτικά αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, με τις […]
Κτήμα Βαρώτσου
Το “Κτήμα Βαρώτσος” βρίσκεται στην Αλφειούσα Ηλείας παρά τον Αλφειό ποταμό και απέχει 10 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία. Ξεκίνησε να παράγει βιολογικά το 1994 σταφίδα μαύρη κορινθιακή και λάδι, ενώ σήμερα συνεχίζει, πιστοποιημένο στη ΔΗΩ και με σιτάρι δίκοκκο (σπέλτ και φάρο), καπλουτζά, γλυκοπατάτες, κρεμμύδια και παραδοσιακές ποικιλίες καρπουζιών και πεπονιών όλα σε μικρές […]
Κτήμα Γκολέμη
Στη σκιά του ξακουστού για την ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας του Ταϋγέτου, μόλις 11 χλμ. από την πόλη της Σπάρτης, στο χωριό Παλαιοπαναγιά εκτείνεται το Κτήμα Γκολέμη, στο οποίο καλλιεργούνται 300 στρέμματα εκ των οποίων τα 130 αποτελούν ένα ενιαίο κομμάτι. Σε μια περιοχή έμβλημα της βιοποικιλότητας που συνδυάζει κάμπο (300μ. ύψος) και […]
Δήμητρα Τσακίρη – Γης Έργα
Εκεί που η σκέψη γίνεται έργο και ο τρόπος ζωής εργασία και όραμα συναντάμε την αρχή μια διαδρομής, της δικής της διαδρομής στη βιολογική γεωργία και στα βιολογικά προϊόντα. Η Δήμητρα Τσακίρη Τεχνολόγος Γεωπόνος το 2004 άρχισε να καλλιεργεί στο Κυβέρι Αργολίδας στη γη που αγκυροβόλησε ο Δαναός κατά την αρχαιότητα. Τα κτήματα βρίσκονται κοντά […]
Astarti – Κτήμα Τζωρτζόπουλος
Η εταιρεία μας (Astarti Co.) εδρεύει και δραστηριοποιείται στα Κύθηρα, στην περιοχή του Καραβά στο βόριο τμήμα του νησιού. Η Astarti Co. είναι ατομική επιχείρηση με οικογενειακό χαρακτήρα που ασχολείται με την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία βιολογικών και παραδοσιακών κυθηραϊκών προϊόντων. Αν και η προσπάθεια πήρε επιχειρηματική μορφή μόλις το 2001, σε προσωπικό επίπεδο ασχολούνται […]
G – Fish Γεροντίδης
Το 1969 η οικογένεια Γεροντίδη ίδρυσε στο Καστόρι Λακωνίας μία από τις πρώτες μονάδες παραγωγής πέστροφας και σολομού στην Ελλάδα. Με παρουσία άνω των 40 ετών στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας και έχοντας ως σκοπό την παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία και διάθεση, παράγουν ελληνικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας όπως: καπνιστή ή μαρινάτη πέστροφα, καπνιστό ή μαρινάτο σολομό, […]