Κτήματα Μοσχούτα
- Βιολογική Γεωργία
- Βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες
- Γεύμα στο κτήμα
- Δωρεάν Δείγματα / Δοκιμή προϊόντων
- Ελαιώνες
- Εναλλακτικές καλλιέργειες
- Επισκέψεις σχολείων
- Εποχιακές εκδηλώσεις
- Καφέ στο κτήμα
- Μαρμελάδες - Γλυκά
- Μεταποίηση
- Ξενάγηση
- Οπωρώνες/ Φρούτα
- Πάγκος με προϊόντα
- Παραγωγική κατεύθυνση - Προϊόντα
- Πιστοποιήσεις - Πρακτικές
- Προιόντα προς πώληση
- Συλλογή από το κτήμα
- Υπηρεσίες - Δραστηριότητες
- Στερεά Ελλάδα
Η οικογένεια Μοσχούτα, με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι καλλιεργεί τα κτήματά της στη Β. Εύβοια εφαρμόζοντας τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας. Τα προϊόντα που παράγουν, σύκα, ελιές, κυδώνια, είναι άριστης ποιότητας, γεύσης και υγιεινά. Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές του τόπου.
Από το 2000 αλλάξαν την καλλιέργεια στα κτήματά τους από συμβατική σε βιολογική και σταμάτησαν να χρησιμοποιούν χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Λίγα χρόνια αργότερα προχώρησαν στη μεταποίηση των προϊόντων που παράγουν στα κτήματά. Προσπαθούν τα προϊόντα που παράγουν στο συσκευαστήριο να μην έχουν ζάχαρη παρά μόνο τη γλύκα που τους χαρίζει η φύση.
Τα προϊόντα τους διατίθενται στις βιολογικές αγορές σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε καταστήματα τροφίμων.
Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση ενεργή όλο το χρόνο στα χωράφια, στο συσκευαστήριο και στην αγορά.
Ανάλογα με την περίοδο, ο επισκέπτης μπορεί να δει στα κτήματα τη συγκομιδή των προϊόντων: τον Αύγουστο των σύκων, το Σεπτέμβριο των κυδωνιών και των δαμάσκηνων, τον Οκτώβριο ως το Δεκέμβριο των ελιών και τους υπόλοιπους μήνες την καλλιέργεια των χωραφιών.
Στο συσκευαστήριο, ο επισκέπτης θα δει πως μεταποιούν τα σύκα τα κυδώνια και τα δαμάσκηνα (Σεπτέμβριο ως Οκτώβριο), τις ελιές (Οκτώβριο ως Ιανουάριο), τους υπόλοιπους σταδιακά μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού και συκόμελο.